Souček, yaşadığım en kötü kafa travması olduğunu söyledi. Testleri geçtim ve oynayabilirim

uTKu

New member
Perşembe günü Çekler, gelecek yıl Almanya’nın ev sahipliği yapacağı Avrupa Şampiyonası elemelerinin dördüncü maçına çıkacak. Arnavutluk onların en büyük rakibi. Eğer bunu devirebilirlerse, milli takımın Moldova ve Faroe Adaları ile kendi sahasında yapacağı düelloları kazanması yeterli olacak ve Euro’ya katılım kesin olacak.

“Bu nedenle maç bizim için çok önemli. Bunu Mart ayında Polonya’dakiyle karşılaştırırdım. O dönem elemelerdeki ilk maçımızdı, yine kaliteli bir rakibe karşı evimizde oynuyoruz. İçinde bulunduğumuz durumu biliyoruz. Üç maçın ardından birinci olup 7 puan almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Arnavutluk’tan sonra daha iyi ve daha rahat bir konumda olmak istiyoruz” dedi Souček.

Çek Cumhuriyeti – Arnavutluk

Perşembe 20:45’ten itibaren ONLINE

Milli takımın daha önce oynadığı otuz altı maçın sadece birinde Souček yoktu. 2021 sonbaharında Estonya karşısında yedek oyuncular arasında kaldı çünkü teknik direktör Jaroslav Šilhavý yaklaşan Dünya Kupası play-off’unu kaçırmamak için onu bağışladı. Burada Çekler zaten emindi.

Ve şimdi sakatlık nedeniyle neredeyse düelloyu kaçırıyordu. “Bu kafa travmalarından bıktım ama bu en kötüsüydü. Tedavi iyi gidiyor, kendimi formda hissediyorum ve maçı sabırsızlıkla bekliyorum” diye vurguladı Souček.

Yarının sonunda Brighton’ın kalecisi Verbruggen ile çarpıştı ve sarsılarak değiştirilmek zorunda kaldı. Teknik direktör Šilhavy geçen hafta adaylığını açıkladığında Souček henüz oynayacak durumda değildi. “İngiliz Futbol Federasyonu’nun kurallarına uymak zorundaydım” dedi.

Bunlar özellikle hangi yaralanma sonrasında tedavinin nasıl ilerlemesi gerektiğini belirler. Birkaç gün izin aldı, ardından çeşitli testlere girdi.

“Bireysel olarak, ardından oyuncularla birlikte ancak temas kurmadan antrenman yaptım” diye açıkladı. Daha sonra daha hafif dövüşlerle antrenmanlarda ustalaştı. “Ve toplantı için Prag’a geldikten sonra her şeyi tam olarak yapabildim. Mükemmel bir şekilde ortaya çıktı.”

West Ham formasıyla dört maçın yalnızca iki buçukunu oynamasına rağmen, İngiltere’den iyi bir ruh hali ve refahı yanında getirdi. West Ham’ın üç galibiyeti ve bir beraberliği hakkında “İyi başladık” dedi. “Geçen başarılı sezonun ardından Prag’da Konferans Ligi’ni kazandığımız zaman bu harika. İnşallah milli takıma da transfer edeceğim” dedi.

Çek Cumhuriyeti, Haziran 2021’de Euro 2021 ısınma maçında Arnavutluk’a karşı yalnızca bir kez oynadı ve 3:1 kazandı. “Sonucu şimdi bile istiyorum. Ama aksi takdirde bu maçtan pek bir şey çıkaramazsınız. Kaçımızın onu hatırladığını bile bilmiyorum. Rakibin bile farklı bir takımı, yeni bir antrenörü var” diye yorumladı Souček.

“Arnavutların mükemmel bireyleri var, oyuncularının çoğu İtalyan kulüplerinde oynuyor. Takım halinde oynuyorlar, kompakt bir oyun organizasyonuna sahipler. Zor bir maç olacak.”