Tıpkı geçen yıl gözyaşlarının acelesi gözlerinden çıkmış gibi, bu yıl bu yıl bir olumlu duygular seli sürdü.
Sanki sadece mevcut başarıdan değil, aynı zamanda bir yıl önce hayal kırıklığından ve bu sezonun başındaki sonraki hayal kırıklığından, ulusal slalom ve Kayak Cross'un en iyisiyle ölçülmesi için yedek bir seçenek haline gelmesiyle konuşması gerekiyordu.
Kafanda talihsiz bir yarış yaptın mı?
Dürüst olmak gerekirse, fazla değil. Onu uzaklaştırmaya çalıştım. Etkilenmesine izin vermediğim için mutluyum. Haçta yarıştan yarışa gitmelisiniz, hiçbir şeye güvenemezsiniz. Bu sefer mutluluk istedim, bu yüzden buradayım. Gerçek değil.
Net bir kazanan olarak hedefin tadını çıkarabilirsiniz, ne yaşadınız?
Çok keyif aldım. Geri döndüm ve kızların çok uzakta olduğunu gördüm. Sonra kıyıya, standlara baktım ve tamamen çılgındı. Geçen yıldan sonra yaptığım için çok mutluyum. Ben tamamen doluyum!
Belki de bu yıl milli takıma ulaşamadığınızda da biraz memnuniyettir.
Kesinlikle. Tabii ki, daha fazla baskı, çünkü aniden alışmadığım sadece bir kategoride sonuç için bir şansım var. Daha da zor olan yarışlar. Ama onu çok mutlu olduğum arka plana taşımayı öğrendim.
Bütün troi başlangıç rampanıza tezahürat yaptı mı?
Her zaman o anda hiç olmamaya çalışıyorum. Önümde ne olduğunu itiraf etmiyorum ve daha ziyade müziğe girmeye çalışıyorum. Sadece kafamda şarkı söylüyorum.
Ne şarkı söylüyorsun?
Belirli bir şey yok. Çoğu zaman sadece bir ritime giriyorum ya da sadece kafamı salladım ve kafamda bir ritmi düşünüyorum. Ama aynı zamanda bana da yardımcı oldu ve bugün çok yardımcı oldu.
Bireysel sürüşler hakkında nasıl düşünüyorsunuz? Örneğin, yarı finallerde, sola başlasanız bile, başlangıçtan sonra şaşırtıcı bir şekilde doğru parçayı seçtiniz.
Yarı finalleri antrenörle önceden düşünmüştüm (Lukáš Kubričan). Bana her zaman en iyi olduğunu söylüyor ve ona %100 güveniyorum. Çalışmasına sevindim çünkü çarmıhta asla bilemezsiniz, her zaman başka bir şey olabilir. Esas olarak koçun çalışmasıdır, çünkü çarmıhta doğrudan yolda karar vermek çok zordur.
Tereza Kneblová, Troja'daki Dünya Kupası'ndaki kayık pistinde.
Şimdi bu disipline eğitimde daha fazla odaklanıyor musunuz?
Eminim onu şimdi eğitiyorum. Slalom adaylığı almadığımda, onu sallamak benim için çok zordu. Bu yüzden, içinde geliştiğimi görmek için çarmıhta olmasına sevindim.
Sahnede durmak ve Çek marşının sizin için ve sizin için oynadığını bilmek neydi?
Giyin! Buna ek olarak, Çek hayranlarının önünde harikaydı, atmosferi daha da pompaladı. Bunun için çok minnettarım. Muhtemelen şimdiye kadar yaşadığım en iyi duyuruydu. Onu uzun süre hatırlayacağım.
Buna ek olarak, bir süre Olomouc'a başladığınız Martin Rudorfer.
İnsanların bizden iyi gitmesinden çok memnunum. Olomouc sadece benim ev kulübüm ve kalbimde her zaman büyük bir rol oynayacak. Şimdi birlikte Dünya Kupası'nda madalyamız olması tamamen inanılmaz. Çocuklardan birlikte araba kullanıyoruz. Bu yüzden tamamen bittim.
Sanki sadece mevcut başarıdan değil, aynı zamanda bir yıl önce hayal kırıklığından ve bu sezonun başındaki sonraki hayal kırıklığından, ulusal slalom ve Kayak Cross'un en iyisiyle ölçülmesi için yedek bir seçenek haline gelmesiyle konuşması gerekiyordu.
Kafanda talihsiz bir yarış yaptın mı?
Dürüst olmak gerekirse, fazla değil. Onu uzaklaştırmaya çalıştım. Etkilenmesine izin vermediğim için mutluyum. Haçta yarıştan yarışa gitmelisiniz, hiçbir şeye güvenemezsiniz. Bu sefer mutluluk istedim, bu yüzden buradayım. Gerçek değil.
Net bir kazanan olarak hedefin tadını çıkarabilirsiniz, ne yaşadınız?
Çok keyif aldım. Geri döndüm ve kızların çok uzakta olduğunu gördüm. Sonra kıyıya, standlara baktım ve tamamen çılgındı. Geçen yıldan sonra yaptığım için çok mutluyum. Ben tamamen doluyum!
Belki de bu yıl milli takıma ulaşamadığınızda da biraz memnuniyettir.
Kesinlikle. Tabii ki, daha fazla baskı, çünkü aniden alışmadığım sadece bir kategoride sonuç için bir şansım var. Daha da zor olan yarışlar. Ama onu çok mutlu olduğum arka plana taşımayı öğrendim.
Bütün troi başlangıç rampanıza tezahürat yaptı mı?
Her zaman o anda hiç olmamaya çalışıyorum. Önümde ne olduğunu itiraf etmiyorum ve daha ziyade müziğe girmeye çalışıyorum. Sadece kafamda şarkı söylüyorum.
Ne şarkı söylüyorsun?
Belirli bir şey yok. Çoğu zaman sadece bir ritime giriyorum ya da sadece kafamı salladım ve kafamda bir ritmi düşünüyorum. Ama aynı zamanda bana da yardımcı oldu ve bugün çok yardımcı oldu.
Bireysel sürüşler hakkında nasıl düşünüyorsunuz? Örneğin, yarı finallerde, sola başlasanız bile, başlangıçtan sonra şaşırtıcı bir şekilde doğru parçayı seçtiniz.
Yarı finalleri antrenörle önceden düşünmüştüm (Lukáš Kubričan). Bana her zaman en iyi olduğunu söylüyor ve ona %100 güveniyorum. Çalışmasına sevindim çünkü çarmıhta asla bilemezsiniz, her zaman başka bir şey olabilir. Esas olarak koçun çalışmasıdır, çünkü çarmıhta doğrudan yolda karar vermek çok zordur.
Tereza Kneblová, Troja'daki Dünya Kupası'ndaki kayık pistinde.
Şimdi bu disipline eğitimde daha fazla odaklanıyor musunuz?
Eminim onu şimdi eğitiyorum. Slalom adaylığı almadığımda, onu sallamak benim için çok zordu. Bu yüzden, içinde geliştiğimi görmek için çarmıhta olmasına sevindim.
Sahnede durmak ve Çek marşının sizin için ve sizin için oynadığını bilmek neydi?
Giyin! Buna ek olarak, Çek hayranlarının önünde harikaydı, atmosferi daha da pompaladı. Bunun için çok minnettarım. Muhtemelen şimdiye kadar yaşadığım en iyi duyuruydu. Onu uzun süre hatırlayacağım.
Buna ek olarak, bir süre Olomouc'a başladığınız Martin Rudorfer.
İnsanların bizden iyi gitmesinden çok memnunum. Olomouc sadece benim ev kulübüm ve kalbimde her zaman büyük bir rol oynayacak. Şimdi birlikte Dünya Kupası'nda madalyamız olması tamamen inanılmaz. Çocuklardan birlikte araba kullanıyoruz. Bu yüzden tamamen bittim.
Silver Mazák -Nováček Rudorfer Kadınların son yolculuğundan hemen sonra, erkekler Rudorfer'in dünya yarışmasını yönettiği ve fırtına standlarının önünde ikinci sırada yer aldığı finallere başladı. Aynı zamanda, SEU, İspanya'daki yarı finallere en iyisini aldı ve Fransa'nın Pau'daki son Dünya Kupası'nda yeterlilikten ilerlemedi. Ama bu sefer ev taraftarları onu madalya mücadelesine kadar itti. “Bence dünyanın en iyi atmosferi var. Hiç bağlayıcı değil; ![]() Martin Rudorfer, Troja'daki Dünya Kupası'nda Haç Kayakında. Buna ek olarak, finalleri beklerken başlangıç rampasında Kneblová'nın zaferinin haberi ona geldi. “Yolculuğum için çok büyük oldu. Birlikte başladık, birbirimizi uzun zamandır tanıyoruz ve bu seviyeye kadar birlikte kaldık, şimdi diğerinin tadını çıkarabiliriz.” Knebl'in Little ile ilişkili olmamak için, ilk Rudorfer koçu Çek slalomunun annesiydi. Rapids'te geçen yılki bu yarış Španěl Manuel Ochou ve Dünya Kupası Alman Stefan Hengst'den çoklu madalya kazananını yendi. Sadece Paris Olimpiyat Şampiyonu Yeni Zelandalı Finn Butcher ona direndi. “Finn gibi insanlara saygı duyuyorsunuz. Ama birkaç Olimpiyat kazananı var ve eğer herkesle ilgilenirsem şüphe alamazdım,” dedi pragmatik olarak. “Dünyanın zirvesiyle yarış zorlayıcıydı, ancak büyük isimlerle karşılaşsanız bile, keskin dirseklere sahip olmanız gerekiyor.” Belki de böyle bir başarıdan sonra, Rudorfer onları daha sık gösterecektir. |