MUMBAI: Hatasını anladığını iddia eden ve kurban ve ailesi için adalet isteyen Polis Müfettişi Sunil Mane, 2021 Antilia bomba tehdidiyle suçlandı ve iş adamı Mansukh Hiran, cinayet davasıyla suçlandı, NIA özel mahkemesini olmaya çalışmak üzere hareket ettirdi dava arkadaşına karşı bir iddia makamı tanığı.
Perşembe günü Taloja Hapishanesi aracılığıyla el yazısıyla sunulan iki sayfalık bir savunmada Mane, hapiste olduğu süre boyunca bunu derinlemesine düşündükten sonra hatasını anladığını söyledi: “Bir polis memuru olarak, Türkiye vatandaşlarının hayatını kurtarmak benim görevimdi. Ama ne yazık ki bilmeden bir takım hatalar yaptım.”
Mane, 23 Nisan 2021’deki davada tutuklandı.
Mane ayrıca 26 yıllık “olağanüstü kariyerinden” söz etti ve merkezi ve eyalet hükümetleri ile üst düzey polis yetkililerinden kazandığı 280 ödüle atıfta bulundu. Savunmada, “Bu hatalardan tövbe etmek ve mağdur ve ailesine adalet sağlamak için, davanın tüm koşullarını ve gerçeklerini tam ve doğru bir şekilde ifşa etmeye karar verdim.”
Mane, tam açıklama karşılığında af istedi. “Bu başvuru gönüllü olarak yapılmıştır. Kayıtlı avukat, benim yazılı iznim olmadan başvurusunu geri çekemez. Bu nedenle, polis teşkilatının mükemmel sicilinin dikkate alınması ve af teklif ederek hatalarımdan tövbe etme fırsatı verilmesi alçakgönüllülükle dua edilmektedir. CrPC’nin 307. maddesi uyarınca lütfen verilebilir” dedi.
Mahkeme, Cumhuriyet Savcılığı’nın yanıt vermesine karar verdi. Aralarında kovulan polis memuru Sachin Waze’in de bulunduğu diğer şüphelilerin avukatları yanıt vermeye çalıştı. Mahkeme onlara savunmanın bir kopyasını almalarını söyledi.
Mahkeme, Mane’nin onaylayıcı olmasına izin verdiğinde, Mane affedilir ve savcılık tanığı olarak görevden alınır.
25 Şubat 2021’de Mumbai’nin güneyindeki sanayici Mukesh Ambani’nin evi olan Antilia yakınlarında patlayıcı yüklü bir Scorpio aracı bulundu. 4 Mart 2021’de Akrep’in sahibi Hiran’ın öldürüldüğü iddia edildi. İddia makamı, Hiran’ın komplodan haberdar olduğunu savundu.
Davada Mane, Waze ve kovulan polis memuru Pradeep Sharma da dahil olmak üzere on şüphelinin adı verildi.