Union Budget’a Delhi sokaklarında karışık tepkiler | Delhi Haberleri

Forya

Global Mod
Global Mod
YENİ DELHİ: Sokaktaki adam Çarşamba günü Birlik bütçesine karışık tepkiler verdi. Çalışan profesyoneller yeni rejimle gelir vergisi indirimini memnuniyetle karşılarken, işletme sahipleri daha iyi günler umarken, KDV’de değişiklik yapılması gerektiğini düşünenler de oldu.
Devlet çalışanları ve özel şirketlerin çalışanları, vergi rejimindeki değişiklikleri takdir ettiler. Özel bir şirkette yazılım mühendisi olan Ajay Singh, mali gevşemenin her zaman memnuniyetle karşılanan bir karar olduğunu söyledi. “Henüz bütçenin ayrıntılarını incelemedim, ancak ilk görüşüm iyimser. Benim gibi maaşlı insanlar için zor kazanılmış vergi dolarını kurtarmak büyük bir şey,” dedi Singh.

bütçe

Özel bir bankada çalışan Payel Singh, hükümetin vergi rejiminde değişiklikler yapmasına rağmen uygulamada netlik olmadığını söyledi. “Eski ve yeni rejimde parantezler ve vergi indirimi konusunda kafa karışıklığı var. Bunu anlamak için bütçeyi iyice incelemek lazım” dedi. “Bunun dışında, bütçenin geri kalanı özellikle yeni ve çekici bir şey sunmadı. Bu sadece güvenli bir bütçeydi.
GST, ev hanımı Pawandip Kaur için bir hayal kırıklığıydı. Ürünler her geçen gün daha pahalı hale geliyor ve orta gelirlilerin kazancını ödemesi oldukça zorlaşıyor” dedi. “Her küçük üründe GST var. Hükümet en azından bazı mallar için daha düşük bir KDV oranını düşünseydi, ev hanımları için büyük bir rahatlama olurdu diye düşünüyorum.”
İş dünyası da Birlik bütçesinin etkisi konusunda bölünmüş durumda. Herkes Konfederasyonu Genel Sekreteri Praveen Khandelwal, “Küçük imalat birimlerine fayda sağlama çabaları, imalat malları ve tüketici geliri ekonomiye fayda sağlayacağından ve ticaret sektöründeki mevcut finansal likidite zorluklarının üstesinden gelinmesine yardımcı olacağından, ticaret sektörünü harekete geçirecektir” dedi. Hintli Tüccarlar.
Ancak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Brijesh Goyal, “İki yaşında olmalarına rağmen iş adamlarının ve orta sınıfın neredeyse yüzde 90’ı hala eski gelir vergisi sistemini tercih ediyor. Ayrıca, GST’de büyük bir rahatlama yoktur. Benzin ve mazot GST kapsamına alınmalıydı. KOBİ’ler ve küçük esnaf için kredi faiz oranları düşürülebilirdi.”
Bir profesyonel olan 54 yaşındaki Rajinder Singh, orta sınıf için vergi indiriminden memnundu. “Şu anda orta sınıf, günlük ihtiyaçların fiyatları yüksek olduğu için çok sıkıntı çekiyor” dedi. “Bize biraz vergi indirimi sağlayacak herhangi bir adım memnuniyetle karşılanır. Henüz bütçeyi ayrıntılı olarak incelemedim, ancak şimdiye kadar duyduğum kadarıyla gelir vergisi oranları düşürüldü. Ancak şirketlerin kötü performansı bizi endişelendiriyor.”