UP CM Yogi Adityanath’tan CM Eknath Shinde’ye: Ayodhya’da Maharashtra Bhavan’a arazi verecek | Bombay haberleri

EnondeR

New member
MUMBAI: YUKARI CM Yogi Adityanath Maharashtra güvence verdi CM Eknath Shinde bir arsa tahsis edeceğini Ayodhya bir tane inşa etmek için Maharaştra Bhavan.
Shinde, Çarşamba gecesi Raj Bhavan’da UP CM ile buluştuğunu ve ondan, tapınak şehri Ayodhya’da bir Maharashtra Bhavan’ın inşası için Maharashtra’ya bir arazi parçası tahsis etmesini istediğini söyledi. Shinde, Yogi Adityanath’ın talebi kabul ettiğini ve prensip olarak arazi tahsisi için onay verdiğini söyledi.
İlginç bir şekilde, eski bakan Aaditya Thackeray geçen yıl Haziran ayında, o zamanki CM Uddhav Thackeray’ın yakında Ayodhya’da bir Maharashtra Sadan inşası için arazi aramak üzere UP CM ile görüşeceğini söylemişti. Aaditya, Haziran ayında Ayodhya’daydı ve Ram Lalla’dan darshan aldı. Yetkililer, Maharashtra Bhavan’ın Maharashtra’dan Ayodhya ve Ram Tapınağı’nı ziyaret eden adanmışları barındırmak için kullanılacağını söyledi. “Yogi Adityanath Mumbai’yi ziyaret ediyor ve Raj Bhavan’da bir buket çiçekle karşılandı. Aynı zamanda ondan Ayodhya’daki Sri Ram Janmabhoomi’de Maharashtra Bhavan’ı inşa etmem için bana bir yer vermesini istedim. Çabaları için ona teşekkür ettim” Bu talebin prensip onayı, yakında Lord Shri Ram’ın darshanına sahip olacağız. Ayodhya’yı ziyaret edeceğim de söylendi,” dedi CM Shinde bir tweet’te.
Shinde bu hafta başlarında Lord Ram için dua etmek üzere Ayodhya’yı ziyaret edeceğini söylemişti. Ancak ziyaret için bir tarih ve program belirtmedi. Shinde, Ayodhya’dan dini liderler ve mahantların Pazartesi günü onunla buluştuğunu ve onu Ayodhya’yı ziyaret etmeye davet ettiğini söylemişti. -Chaitanya Marpakwar