Vémola hâlâ kral. Végh'i Eden'deki Octagon'da “boğdu”. Kozma düştü

EnondeR

New member
İntikamları çok gecikmişti. Végh, ilk turda Vémola'yı nakavt ettiğinde Kasım 2019'du. Bu sefer Çek golcü başarılı oldu.

İlk tur ilgi çekici bir gösteriydi, Vémola açılışta geleneksel alt etme tekniğini gösterdi, ancak Végh ayağa kalkmayı başardı. Seyirciler ayağa kalkmış, her iki forvete de tezahürat yapıyordu, stadyumda neredeyse tek kelime duyulmuyordu. Çılgın bir tempo, “Çek Terminatörün” oynadığı, fiziksel olarak zorlu bir maç. Çok fazla kaldırma ve dirsek, çok fazla saldırganlık. Nefesi tükenecek mi?

Ancak ikinci turda Vémola Slovakya'nın moralini bozdu. 45 saniye sonra kol üçgeni uyguladı ve Végh vuruşunu yaptı.

“En güçlü deneyim. Esas olarak burada olmanız sayesinde. Beş yıl bekledim. Ve aslanlar kendilerini yediler” dedi Vémola mikrofona. “Atmosferi hissettiğimde gözlerim yaşardı, bunu hiç yaşamamıştım.”

Eden'de Karlos Vémola ve Attila Végh arasındaki maç

Peki ya kariyerin sonu? Bu gerçekten Vémol'ün son maçı mıydı? “Eh, bunun benim son dövüşüm olması gerekiyordu… Şimdi son bir şey yapmam gerekiyor, desteğiniz için teşekkür ederim. Normalde güreşçi eldivenleri ortaya koyar ama ben birini Ondra'ya, diğerini Attila'nın takımına vereceğim. Tekrar güreşip güreşmeyeceğim sana kalmış” diye ekledi 38 yaşındaki dövüşçü gizemli bir şekilde.

Oktagon MMA organizasyonu başka bir dönüm noktasına daha imza atabilir. Ve iyi bir tane. Bir futbol stadyumunda düzenlenen ilk turnuva. Biletler tükenmedi ancak yaklaşık 27.000 kişi MMA dövüşçüleri için Vršovice arenasına geldi. Yalnızca kafesin yakınındaki alanda yedi bin kişi vardı.

Sekizgen 58: Cennet

Turnuvayı detaylı bir raporla takip ettik

Aynı zamanda gala gecesinde büyük bir haber aldılar. Bu Mayıs ayında Amerikan UFC'den ayrılan popüler Özbek dövüşçü Makhmud Muradov, Octagon'a geri dönüyor.

En son 2019 yılında Çek-Slovak organizasyonunda iki maç oynadı ve ikisi de kazandı. Hayranlarına “Bir dahaki sefere kafeste görüşürüz” dedi.

Özbek güreşçi Makhmud Muradov, Oktagon organizasyonundaki hakemin kendisini kafese sokmasını bekliyor.

Seyirci açılış dakikalarından sıkılmadı. Bir silah top sesi gibi duyulduğunda saat akşamın erken saatlerinde altıydı. Ta ki çoğu kişi korkana kadar. Ardından stadyumun çatısından altın renkli konfetiler yağmaya başladı. Açık hava turnuvası görkemli bir şekilde başladı. Savaş gazilerini onurlandırmak için yapılan tantana, ordu helikopterlerinin üzerinden geçiş, Çek Slovakya'daki yetenek gösterisine katılan 13 yaşındaki Matěj Plšek'in seslendirdiği marş.

Ancak hava kararınca açık hava turnuvası daha da büyüdü. Ve Çek güreşçileri konfetilerle süslenmiş kırmızı halıda kafese doğru yürümeye başladı. İlki saat 21.00'den önce Miloš “Meloun” Petrášek'ti.

Gerçekten başarısız olan sınırdan önce soko Kamil Wiociechovský'yi bitirmek istiyordu. Ancak sonunda onu puanla mağlup etti ve rahat bir nefes aldı: “Bu galibiyeti küçük oğluma adadım. Arthur, bu senin için.'

Miloš “Meloun” Petrášek, Kamil Woiciechovski'yi sayılarla mağlup etti.

Kazananın evine 300.000 Euro, yani neredeyse yedi milyon kron getireceği, hafif sıklet Tipsport Gamechanger piramit turnuvasının ilk iki yarı finalistini tanıdık. Şaşırtıcı bir şekilde, kendisinden on üç yaş küçük Machaev'i mağlup eden 37 yaşındaki İspanyol Acoidan Dunque ve Polonyalı Mateusz Legierski başarılı oldu. Briton Wanliss'i yendi. Her iki dövüşe de üç raunttan sonra puan hakemleri karar verdi.

Ve Eden'de zaten bir ses vardı: “Ben söyledim, dedim…” Hip-hop grubu PSH, yani Peneř Stryček Homeboye, yaklaşık yarım saat boyunca stadyumu domine etti. Bundan sonra havai fişekler Eden'in üzerindeki gökyüzünü aydınlattı ve stadyumdaki seyircilere Meksika dalgası ikram edildi.

Turnuvanın ilk düdüğü Shem Rock'ın mindere çıkmasıyla birlikte çaldı. Geçen yıl Manchester'daki turnuvadan önce tartı sırasında Rock'ın Pokorný'nin kaburgalarına ne kadar eksantrik tekme attığını ve düellonun iptal edilmek zorunda kaldığını hâlâ hatırlıyorsunuzdur. Şimdi nihayet aklına geldi. Ve bu hızlı bir süreçti. Üç dakika sonra Shem, Çek profesyonel polis memurunu ağla “boğdu”.

Shem Rock, Jaroslav Pokorný'yi üç dakika içinde “boğdu”.

Peki KO nihayet ne zaman düşecek?

Ve henüz! Slovakyalı Marek Mazúch, Juraj Jánošík tarzı bir şapkayla başladı ve gerçekten pes etti. Sadece hediyeler değil, yaralar. Çok geçmeden çekiçlerini bıraktı: sağa, sola ve 75 saniye sonra iş bitmişti.

Eden'deki seyircilerin bir sonraki nakavt için uzun süre beklemesi gerekmedi. Ama görmek istemedikleri kişi dizlerinin üstüne çöktü. David Kozma, hayranların favorisi, eski altı kez ağır siklet şampiyonu. Sekiz aylık bir aradan sonra kafese geri döndü.

Ion Surdu, David Kozma'yı nakavt etti.

Ancak Moldavian Ion Surdu, üç dakikadan az bir süre sonra tam golü attı ve Kozma sanki kesilmiş gibi yere düştü. Aniden stadyumda bir iğnenin düştüğünü duyarsınız. Bu beklenmiyordu.

Octagon'un bir sonraki futbol stadyumu turnuvası 12 Ekim'de Frankfurt'ta, Bundesliga ekibi Eintracht'ın evi olan Deutsche Bank Park arenasında gerçekleşecek.