VIP hareketi nedeniyle yoğun trafik Delhi’nin merkezine giden yolları tıkadı | Delhi Haberleri

Forya

Global Mod
Global Mod

YENİ DELHİ: Yolcular yolda merkezi Delhi Ulusal başkentin doğu kesimlerinden ve Noida, Pazartesi günü yoğun trafikle karşılaştı. VIP hareketi Ulusun Babası’nın ölüm yıldönümü münasebetiyle Rajghat’a gidip gelmek Mahatma Gandi.
Başkan Droupadi Murmu ve Başbakan Narendra Modi, Rajghat’taki anma töreninde Ulusun Babası’na çiçek takdim etti.
Başkan Vekili Jagdeep DhankarLok Sabha Sözcüsü Om Birla, Savunma Bakanı Rajnath Singh ve Konut ve Şehircilik Bakanı Hardeep Singh Puri de Rajghat’ta Mahatma’ya saygılarını sundular.
Polise göre, ITO, Pragati Maidan ve Barapulla üzerinden gidip gelenler, bu yollar tamamen tıkalı olduğu için yoğun trafikle karşı karşıya kaldı.
Lady Irwin Koleji’nden Bahadur Shah Zafar Marg’a giden yol da dahil olmak üzere ITO çevresindeki alanlar, sabah saatlerinde birkaç saat trafikle tıkandı.
Üst düzey bir trafik polisi yetkilisi, “Aynı rotayı izleyen Mahatma Gandhi’nin Rajghat’taki doğum günü nedeniyle bölgede VVIP hareketleri olduğu için bölgeye ek trafik personeli yerleştirdik” dedi.
“Akshardham’dan Rajghat’a yoğun bir trafik sıkışıklığı var. Aracın en az 45 dakika durduğu noktalar oldu. Connaught Place’de önemli bir toplantım olduğu için zamanında gelmem gerekiyordu ama trafik homurtuları nedeniyle Bir banliyö olan Anil Agrawal, zamanında yetişemedim dedi.
Başka bir memur-ziyaretçi, “İşe gidip gelmeme zamanında başlamama rağmen, bir saatten fazla Rajghat’ta mahsur kaldım. Yolda kesinlikle hiçbir hareket olmadı” dedi.
Dwarka’dan da yoğun trafik sıkışıklığı bildirildi, burada taşıtlar taşıtların kaplumbağa hızıyla hareket ettiğini söyledi.
Delhi trafik polisi, taşıtları Twitter’da belirli esnemelerden kaçınmaları konusunda uyardı.
“Özel trafik düzenlemeleri nedeniyle Rajghat yakınlarındaki Çevre Yolu Vikas Marg’da trafik yoğun. Lütfen gerginlikten kaçının.”
“Sansad Marg’daki ofisime giderken yaklaşık 25 dakika Vikas Marg’da trafik sıkışıklığında kaldım. Daha sonra ITO Marg’da da trafik sıkışıklığına tanık oldum. Pazartesi günü trafik zaten karmakarışık ve bugün durum daha beterdi. ” dedi bir yazılım mühendisi olan Viyansh Thripathi.
Yol hasarı trafiği de aksattı.
Trafik polisi tweet attı “Yol, Mahipalpur’dan IGI Terminal-3’e (Aerocity-1 ile Aerocity-2 arasında) giden karayoluna çöktü ve bu, trafiği aksatmaya devam edecek. Lütfen esnemekten kaçının.”
Yetkililer ve trafik polisi personeli de hasarlı yolu onarmak ve taşıtlara yoldan çıkmamaları talimatını vermek için konuşlandırıldı.
Bu arada polis, Pazartesi sabahı Orta Delhi’deki Salimgarh üst geçidinde dört otobüsün diğer üç araçla çarpışması sonucu bir eğitim gezisine çıkan 25 okul çocuğunun yaralandığını söyledi.
Polise göre, bir otomatik çekçek, bir araba ve bir motosikletle “kazara” çarpışan dört otobüste toplam 216 öğrenci vardı. Üç okul personeli ve bir sivil olmak üzere toplam 29 kişi yaralandı.
Kaza, izleyiciler ve öğrencilerin araçların birikmesini videoya çekmesiyle bölgede büyük bir trafik sıkışıklığına yol açtı. Kazanın etkisi öyle oldu ki, kazaya karışan tüm otobüsler, arabalar ve otomatik çekçekler hasar gördü.
Daha sonra cadde üzerindeki trafik sıkışıklığı giderildi.
(PTI girişleri ile)