WhatsApp numarasındaki arkadaşının DP’si, kadın Gurugram’da 3 lakh Rs kaybetti | Haberler

Forya

Global Mod
Global Mod

GURUGRAM: Özel bir bankada çalışan bir kadın, Perşembe günü erkek arkadaşı kılığına girerek ve tıbbi bir acil durumu gerekçe göstererek para arayan siber dolandırıcılar tarafından 3 lakh Rs’den aldatıldı.
Sektör 43’te ikamet eden kadın, Perşembe günü bir numaradan ekran görüntüsü olarak arkadaşının resmini içeren bir WhatsApp araması aldığını söyledi.
“Konuşma net değildi, bu yüzden telefonu kapattım. Birkaç dakika sonra ailesinin başına bir trajedinin geldiğine ve mali yardıma ihtiyacı olduğuna dair bir mesaj aldım. Bana iki farklı UPI kimliği gönderildi ve benden 3 lakh Rs istendi. O kadar param olmadığı için abim ve ablamdan katılmasını istedim. Altı işlemde para havale edildi” dedi.
Kadın, parayı alıp almadığını sormak için erkek arkadaşını aradığında, maddi yardım istemediğini öğrenince şok oldu.
Kadın, Siber Suçlar karakoluna yaptığı şikayette, “Aldatıldığımı anladım” dedi.
Perşembe günü, IPC’nin 419 (kimliğe bürünme hile) ve 420 (hile) bölümleri uyarınca bilinmeyen kişilere karşı bir FIR kaydı yapıldı. Soruşturma görevlisi ASI Sandeep Kumar, “Bir soruşturma başlattık. Bankaya dolandırıcılık bildirilerek miktarın dondurulması girişiminde bulunuldu” dedi.