Yaş Bir Caydırıcı Değil: Asırlık İnsanlar MCD Anketlerinde Coşkuyla Oy Verdi | Delhi Haberleri

Forya

Global Mod
Global Mod
YENİ DELHİ: 106 yaşındaki Shanti Bala Vaidya, kızıyla birlikte sandık başına gitti Bara Hindu Rao bölgesi Pazar sabahı Delhi Belediye Kurumu (MCD) anketinde oy kullanmak için Kuzey Delhi’de.
40 yaşındaki kızı Kamla, “Oy kullanmaya başladığından beri hiçbir seçimi kaçırmadı” dedi.
Vaidya sadece Bengalce anlıyor ama konuşamıyor.
Kuru meyve satıcısı Kamla, “Söylediği tek kelime ‘Maa’. Bana Maa diyor” dedi.
Ganj Milletvekili Oy Kullanma Merkezine gönderilen polis personeli de Vaidya’nın oy kullanmasına yardımcı oldu.
Polis Komiser Yardımcısı (Kuzey) Sagar Singh Kalsi, polisin seçmenlere, özellikle de yaşlılara karşı da sorumluluğu olduğunu söyledi.
“Oy kullanma kabinlerindeki personelimiz, yardıma ihtiyacı olan herkese yardım etmeleri için bilgilendirildi ve duyarlı hale getirildi” dedi.
105 yaşındaki Amina Bibi, sabahları her seçimde oyunu kullandığını söyledi.
Bu sefer oy kullanma kabini evinden yaklaşık 300 metre uzaktaydı ve birçok komşunun onunla gelip gelemeyeceklerini sormasına rağmen, o yalnız yürümeyi tercih etti.
İlerlemiş yaşı nedeniyle iyi konuşamıyor, ancak oy verme niyetini açıkça ortaya koydu.
Torunu Bimal Jeet, Gurdas Jeet Singh’in önümüzdeki ay 100. yaş gününü kutlayacağını ancak oy kullanma heyecanının hala aynı olduğunu söyledi.
Gurdas Jeet Singh, “Bu bizim hakkımız. Evlerimizden çıkmadıkça, sevdiğimiz insanları nasıl iktidara getireceğiz? Evimizin rahatlığında oturup şikayet etmek bir şeyi değiştirmeyecek” dedi.
Ayrıca, genç neslin oylamaya ilgi göstermemesinden duyduğu endişeyi de dile getirdi.
“Oy kullanma hakkımı asla kaçırmayacağımdan her zaman emin oldum” dedi.
Doğu Delhi’nin Shanti Nagar semtindeki bir sandıkta oy kullandılar.
MCD anketi için 78.93 lakh erkek ve 66.10 lakh kadın olmak üzere 1.45’ten fazla crore seçmen var.
Delhi Eyalet Seçim Komisyonu rakamlarına göre 100 yaş ve üstü 229 seçmen varken, 80 yaş üstü 2.04.301 seçmen var.