2 Bruhat Bengaluru Mahanagara Palike pozisyonundan 1 tanesi boş; mühendislik, sağlık departmanları en çok etkilenen | Bangalore haberleri

araru

New member

BENGALURU: Bruhat Bengaluru Mahanagara Palike (BBMP) operasyonlarını onaylanmış insan gücünün sadece yaklaşık %50’si ile yürütmektedir. 12.960 görevden yalnızca 6.535’i şu anda dolu, bu da departmanlarda en az 6.425 görevin boş olduğu anlamına geliyor.
BBMP verilerine göre, şu anda yalnızca Orman Dairesi tam kapasite çalışıyor ve 11 onaylı mevkiinin tamamı dolu.

Zaman göstergesi

Aynı zamanda ülkenin BT merkezi olan Bengaluru gibi gelişen bir metropol için kamu tesislerini ve hizmetlerini sürdürmek çok büyük önem taşıyor. Belediye ofisinin optimal insan gücüne sahip olmasını sağlamak, hizmetlerin sorunsuz bir şekilde sunulmasını ve kentsel yaşam kalitesini sağlamak için kritik öneme sahiptir. Bu nedenle, sağlık ve eğitim gibi kilit bölümler de dahil olmak üzere BBMP kadrolarının neredeyse %50’sinin boş olması endişe vericidir. Bu savaş zamanı boş pozisyonlarının doldurulması, kısıtlamalara bakılmaksızın pazarlık konusu değildir.

Mühendislik, sağlık ve eğitim gibi kilit bölümler, personel eksikliğinden en çok etkilenen bölümlerdir.
Karnataka İdari Reform Komisyonu geçtiğimiz günlerde hükümete yönetişimi, sivil hizmetleri ve altyapı kalitesini iyileştirmek için BBMP personelini güçlendirmesini tavsiye etti.
Komisyonun raporuna göre BBMP’nin mühendisler, sağlık görevlileri, hukuk uzmanları ve vergi görevlileri de dahil olmak üzere en az 700 personel eklemesi gerekirken, yönetimin yerelleştirilmesi için başka reformlar öneriliyor. Mühendislik bölümünde 65 yardımcı mühendis (inşaat) ve 169 yardımcı mühendis (inşaat) açığı bulunmaktadır. Sağlık dairesinde 11 sağlık memuru, yedi jinekolog, dokuz çocuk doktoru ve 58 kıdemli sağlık müfettişi olmak üzere 599 kadro açığı bulunuyor. Eğitim departmanı da yeterli personele sahip değil ve yaptırım uygulanan 478 görevden yalnızca 193’ü dolu.
Ancak BBMP Baş Komiseri Tushar Giri Nath, TOI’ye bu ciddi personel eksikliğine rağmen BBMP’nin operasyonlarının tehlikeye atılmasına izin vermediğini söyledi. BBMP rakamlarına göre genel yönetimde yaptırım uygulanan 1.578 kadrodan sadece 13’ü boş.
Nath, “Eğitim departmanımızın çalışanlarının yaklaşık %90’ı sözleşmeli olarak çalışıyor. Dışişleri bakanlığının işe alım departmanının yardımıyla öğretmenleri işe almayı planlıyoruz,” dedi.