Acıların ortasında başlıklar. Krejčíková rüya gibi San Diego’nun ardından rahatladı

uTKu

New member
Ayrıca uzun süredir antrenörü olan Aleš Kartus’a da veda etti, bu yüzden onu sezonun dördüncü çeyreğine taşıyacak bir hücum eklemesi gerekiyordu. WTA Insider’a yaptığı açıklamada, “Diğerleri galibiyet serisi yakalarken güveninizi geri kazanmanız biraz zaman alır” diyerek zirveye tekrar tırmanmanın zor olduğunu söyledi.

Ancak geçen hafta San Diego’da bu mutsuz dönemi çifte zaferle noktaladı.

Daha önce Instagram’da, zor anlarında kendisine yardımcı olan sonsuz eğitim seansları veya cesaret verici mesajlar paylaşmıştı.

Sakatlığının ardından dinlenirken Markéta Vondroušová ve Karolína Muchová’nın ünlü Grand Slam performanslarını yakından gözlemledi. Ve onların mücadelelerinden bir örnek aldı. “Beni motive ediyorlar çünkü harikalar. Her ikisi de daha önce ciddi şekilde yaralanmış olmasına rağmen kavga ediyorlardı.’

Barbora Krejčíková, San Diego’da başarılı bir turnuva geçirdi.

Krejčíková, işleyen bir vücudun tenis kariyerindeki en önemli unsur olduğunun bilincindedir. Wimbledon’da ayak bileğinden sakatlanması nedeniyle yaşadığı zorluklardan sonra artık bu değerli özelliğinden vazgeçmek istemiyor. “Sağlıklı kalırsam iyi tenis oynayabilirim. Sezon sonunda ne olacağını göreceğiz.”

En azından büyük bir zaferle güçlenmiş olarak giriyor. ABD’nin San Diego kentinde düzenlenen etkinlikte hem teklerde hem de çiftlerde kupayı kazandı. O ve ortağı Siniaková turnuvada set kaybetmedi; Cumartesi günkü tekler finalinde eski dünya dördüncüsü ve 2020 Avustralya Açık galibi Sofia Keninová’yı yendi.

Krejčíková, “Bu unvana çok değer veriyorum çünkü gerçekten mücadele ettim” diyor. “Birkaç hafta kazanamadım ve şimdi mücadele ederek zirveye yükseldim.” Zafer sayesinde, aynı zamanda sıralamada ve sezon sıralamasında da onuncu sıraya sıçradı; bu, esas olarak katılım için önemli. Şampiyonlar Turnuvası’nda on altıncı sıradan on ikinci sıraya sıçradı.

“Gerçekten mi?” İnanamadı. Özellikle de ABD turunun son durağına indikten sonra kendini pek iyi hissetmiyordu. New York’taki başarısız performanstan bıkmış ve ağır düşüncelere dalmış olduğundan böyle bir başarıyı ummuyordu bile. “Ama buraya ilk ben geldim. San Diego beni etkiledi” dedi.

Örneğin, başlangıçta kayıtlı olmayan Krejčíková’ya joker kart veren yardımsever organizatörler tarafından. “Ama bizim de güzel bir otelimiz vardı, kumsalı, denizi, buradaki her şey harika.” Sonunda psikolojisine kavuştu ve yola çıktı. Art arda Ukraynalı Kalinin’i, Brezilyalı Haddad Maia’yı ve Amerikalı Collins’i nakavt etti. Finalde evinde Keninová’yı 6:4, 2:6 ve 6:4’lük setlerle yendi.

Barbora Krejčíková, San Diego’daki turnuvanın galibi için kupayla poz veriyor.

“İlk zaferden sonra her şey değişti, özellikle de zihinsel tutumum. Sonunda kazanmayı başardım, bu benim için çok önemliydi” diye rahatladı. “Sonra tempoyu korumam, oynamaya ve savaşmaya çalışmam gerektiğini hissettim. Kazandım ve aniden buradayım.”

Aynı zamanda sarı bir sörf tahtasıyla da simgelenen bir dalganın üzerinde, maddi ödül ve deniz kenarı turnuvasındaki sıralama için önemli puanlarla birlikte onu mutlu bir şekilde alıp götürdü.