BENGALURU: Bu, bir papazın yaptığı iyi bir jestin görme engelli 17 yaşındaki bir çocuğun hayatını nasıl değiştirdiğinin hikayesi.
Pazar günü saat 21:30’da SN Pet, Ballari’den Abhinav (adı değişti), II PU sınavını gözden geçiriyordu. Ertesi gün tarih kağıdını yazacaktı ve başarılı olacağından emindi.
Zamanları görüntüle
Aminister’ın bir çağrıya cevap verme ve duruma hemen yanıt verme şeklindeki basit hareketi, bir genci bir akademik yılı ve daha da önemlisi umudunu kaybetmekten kurtardı. Bu, sisteme olan güveni geri kazandırır ve gelecek için iyimserliği besler. Bakanın bir kriz anında hareket etmesi takdire şayan olsa da, tabandan yetkililerin anlayışlı ve cana yakın olması da önemlidir. Ne de olsa, sıradan bir insanın tepedeki karar vericilere her zaman kolay erişimi olmuyor.
O sırada babası, yazarın ailesinden bir telefon aldı. Babaya, 22 yaşında bir kadın olan memurun düşük yaptığı ve Abhinav’ın Pazartesi günkü sınavına giremeyeceği söylendi. Bunun yerine, sınavı yazmaya hazır olan bir arkadaşı tavsiye edebilirler. Ancak PU eğitim departmanı yeni yazarı onaylamalıdır.
Panik içindeki ebeveynler, Abhinav’ın PU okul müdürünün evine koştu. Süreç, müdürün, yeterliliği doğrulayacak ve ardından onaylayacak olan ÜB eğitim müdür yardımcısına bir yazar önermesini gerektiriyordu.
Yönetmen, ancak kımıldamayan DDPU’yu aradı. DDPU müdüre bunun uzun bir süreç olduğunu, zaman alacağını ve bir gecede yapılamayacağını söyledi. Çocuğun annesi, “Bilemedim. Oğlumun depresyona gireceğinden emindim. Bir sınavı kaçırırsa bütün yılı kaybederdi” dedi.
Aile dağılmak üzereydi ki baba, Milli Eğitim ve Okuma-Yazma Bakanı’nın telefon numarasına sahip olduğunu hatırlayınca, M.Ö.. “Saat 23:30’du. Ama aklımın ucundaydım ve bakanı aramaya karar verdim” dedi.
Neredeyse gece yarısıydı. “Bakanın kendisi görüşmede hazır bulundu. Ona sıradan bir insan olduğumu, bir veli olduğumu söyledim. İlk başta sesi kızgın geldi ve bana saatin kaç olduğunu fark edip etmediğimi ve birini aramak için doğru zaman olup olmadığını sordu. Ertesi gün sınava giren özel bir çocuğun velisi olduğumu söyledim. Bakan hemen sakinleşti” dedi.
Sonrasında yaşananlar bir rüya gibiydi. “Bakan beni sabırla dinledi. Kendisine nasıl bir krize girdiğimizi ve yerel yetkililerin nasıl yardım etmediğini anlattım. Hemen Karnataka Okulu Sınav ve Değerlendirme Kurulu’nun sınav müdürünü aradı. Bana müdürün numarasını gönderdi ve sordu. Kendisiyle iletişime geçmemizi istedi. Direktörle de görüştü ve bize yardım etmesi talimatını verdi.”
Ebeveynler, yerel yetkilileri daha fazla yönlendiren KSEAB müdürü Gopalkrishna’yı aradı. Ekip, formaliteleri tamamlamak için saat 02:30’a kadar konferans görüşmeleri yaptı. Veli ve öğrenciye diğer formaliteler için ertesi sabah saat 8:00’de hazine dairesine gitmeleri söylendi.
Sabah tüm formaliteler yapıldı ve Abhinav gazeteyi yeni bir yazarla yazdı. Anne, “…Şimdi düşününce, bir bakanın gece yarısından sonra sıradan bir adama yardım etmek için müdahale etmesine şaşırdık” dedi. Aile, TOI’ye kimliklerinin açıklanmasını istemediklerini ancak oğullarının geleceğini kurtaran iyi bir jestin hikayesini paylaşmak istediklerini söyledi.