Atishi yeni eğitim bakanı, Saurabh Bharadwaj Delhi’nin yeni sağlık bakanı | Delhi Haberleri

Forya

Global Mod
Global Mod

YENİ DELHİ: Aam Aadmi kutlaması (AAP) MLA’lar Atishi ve Saurabh Bharadwaj Perşembe günü Delhi’de bakanlar olarak yemin ettiler. İkisi de yemin etti Vali Yardımcısı VK Saxena Başbakan Arvind Kejriwal’ın huzurunda.

“Partimiz ve hükümetimiz için zor bir durum. İki üst düzey liderimiz asılsız suçlamalarla hapse gönderildi. Biz n… https://t.co/Wz4BOw7hxo

— TOI Delhi (@TOIDelhi) 1678362236000
Delhi Meclisi Muhalefet Lideri Ramvir Singh Bidhur da yemin törenine katıldı.
Atişi eğitim, özürlüler, enerji ve turizmi ele alırken, Bharadwaj sağlık, kentsel gelişim, su ve endüstrileri ele alacak.
Her ikisi de sırasıyla yolsuzluk ve kara para aklama suçlamalarıyla şu anda Tihar Hapishanesinde bulunan Delhi Baş Bakan Yardımcısı Manish Sisodia ve Bakan Satyedar Jain’in istifasının ardından, iki kabine koltuğu boşalmıştı.

#AAP MLA’ları #Atishi ve #SaurabhBharadwaj #Delhi’de bakanlar olarak yemin ederler. (ANI) https://t.co/eGAvCKHPqo

— TOI Delhi (@TOIDelhi) 1678358443000
Sisodia, 2021-22 için süresi dolmak üzere olan Delhi tüketim vergisi politikasının formülasyonu ve uygulanmasında yolsuzluk iddiasıyla bağlantılı olarak 26 Şubat’ta CBI tarafından tutuklandı. 20 Mart’a kadar tutuklu yargılanıyor.
Yine tutuklu bulunan Jain, kara para aklama iddiasıyla geçen yıl 30 Mayıs’ta İcra Müdürlüğü tarafından tutuklandı.
Başkan Droupadi Murmu daha önce Sisodia ve Jain’in istifasını kabul etmişti.
LG Saxena, Kejriwal’ın kabineye yükselmeleri konusundaki tavsiyesi üzerine Atishi ve Bharadwaj’ın isimlerini kabine bakanı olarak atanması için Başkan Murmu’ya tavsiye etmişti.
Parti kaynakları, Atishi ve Bharadwaj’ın 9 Mart’ta yemin ettikten sonra 17 Mart’tan itibaren Delhi Meclisi’nin bütçe oturumuna bakan olarak katılacaklarını söyledi.
Bharadwaj, 2013’ten beri AAP’nin MLA’sıdır ve şu anda Delhi Jal Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. 2013’te Kejriwal hükümetinin kısa ilk döneminde bakanlık yaptı.
Atishi, 2020’den beri AAP’nin MLA’sıdır ve başlangıcından bu yana partiyle ilişkilendirilmiştir. Eğitim portföyünde Sisodia’nın danışmanıydı.
(PTI girişleri ile)
Kol saati Delhi: AAP MLA’ları Atishi ve Saurabh Bharadwaj, Delhi’de bakanlar olarak yemin ettiler