Bengaluru’da, adam Rs 10 crore kredi sözü verdi, Rs 30 lakh| Bangalore haberleri

araru

New member
BENGALURU: Bir okul işleten bir iş adamının, okulu geliştirmesi için kendisine borç olarak büyük miktarda para vaat eden kötü niyetli kişiler tarafından 30 lakh Rs dolandırıldığı iddia edildi.
Polise göre, Benson Kasabasında ikamet eden ve Dakshina Kannada bölgesindeki Moodbidri yakınlarında bir okul işleten bir eğitim kurumunun genel sekreteri olan 32 yaşındaki Amamer Abdul Razak kurban oldu.

kredi GFX dolandırıldı

Razak polise bir okul binası inşa etmeyi planladığını söyledi ve Ağustos 2021’de kurum bunun için kredi olarak 10 crore toplamaya karar verdi. Kendini Karthik Muddodi olarak tanımlayan bir kişi, bir balo sırasında Razak ile temasa geçti ve okul yönetimi onunla kredi gereksinimini görüştü.
Muddodi, kredinin alınmasında yönetime yardım edeceğine dair güvence verdi. Birkaç gün içinde, Maharashtra, Thane’deki özel bir finans şirketinin MD’sini tanıdığını iddia ettiği arkadaşı Mallikarjun’u Razak ile tanıştırdı.
Mallikarjun ve Muddodi, Razak’a, özel şirket MD’ye avans olarak 30 lakh Rs öderse 45 gün içinde kendisine 10 crore borç vereceklerine dair güvence verdi. Razak kabul etti ve 30 lakh Rs’yi Neeraj Digambara Chowdary adına açılan bir banka hesabına aktardı. Mallikarjun ve Muddodi, 24 Ağustos 2021’de Razak ile finans firması arasında bir anlaşma imzaladı.
“Finans şirketinden kredi almadık ve Mallikarjun ve Muddodi’ye sordum. Tüm belgeleri finans şirketine ilettiklerini söylediler, bir süre aradılar. Ama bana kredi vermediler ve vermediler.” Razak şikayetinde ‘paramı iade edin’ dedi.
Razak ayrıca, Mallikarjun ve Muddodi’nin kredi erteleme sorununu halletmek için kendisi ile MD arasında bir görüşme ayarlamaya söz verdiğini, ancak böyle bir görüşme yapılmadığını iddia etti. Bharathinagar Polisi, çeteye karşı bir hile, güven ihlali ve suç komplosu vakası kaydetti.