Büyümeyi engellemek için ‘dolandırıcılık’ bahanesi : Delhi CM Arvind Kejriwal | Delhi Haberleri

Forya

Global Mod
Global Mod

YENİ DELHİ: Başbakan Arvind Kejriwal Çarşamba günü, tüketim vergisi politikasındaki yolsuzluk iddialarının Delhi’nin gelişimini engellemek için sadece bir bahane olduğunu iddia etti.
BJP’yi “kötü cadı avı” ile suçladı ve hem Manish Sisodia hem de Satyendar Jain’in safran partisine katılmaları halinde yarın hapisten çıkacaklarını iddia etti.
Geçen yıl tüketim vergisi politikasının oluşturulması ve uygulanmasında yolsuzluk iddiasıyla Sisodia’nın tutuklanmasından bu yana düzenlediği ilk basın toplantısında konuşan Kejriwal, “ülkenin en iyi performans gösteren eğitim ve sağlık bakanlarının” hapiste olmasının tesadüf olmadığını söyledi.
Kejriwal, “BJP’nin toplum için iyi işler yapan hükümetlerle ilgili temel bir sorunu var. Hükümetimizin en iyi performansı eğitim ve sağlık sektörlerinde göstermesi ve sağlık ve eğitim bakanlarımızın bir gecede hapse girmesi tesadüf değil,” dedi. .
“Sorun yolsuzluk değil. Amaç bakanların iyi çalışmalarını durdurmaktı. AAP kapı kapı dolaşarak insanlara Başbakan Narendra Modi’nin kan davası siyasetiyle Indira Gandhi’nin olağanüstü hal dönemini nasıl geri getirdiğini anlatacak.” o ona.
BJP’den acil bir yanıt alınamadı.
Kejriwal, AAP’nin geçen yıl Punjab’da parlamento seçimlerini kazanmasından bu yana BJP’nin huzursuz olduğunu ve siyasi puanları belirlemeye çalıştığını söyleyerek duruma duyduğu öfkeyi dile getirdi. Hem Sisodia hem de Jain’in “Aam Aadmi Devrimi”ni durdurmak için “BJP’nin kan davası siyasetinden” kaynaklanan “tamamen uydurma” davalarda tutuklandığını iddia etti.
“Bütün ülke her iki liderin çalışmalarıyla gurur duyuyor. Her ikisi de ülkeyi en yüksek küresel arenalarda gururlandırdı. Ama karşılığında başbakan onları hapse gönderdi” dedi.
Kejriwal buna “çamaşır makinesi siyaseti” adını verdi ve her ikisi de BJP’ye katılmayı kabul ederse Sisodia ve sJain aleyhindeki tüm davaların düşeceğini söyledi. Kejriwal, “Her ikisi de bugün BJP’ye katılırsa, yarın onların özgürce yürüdüğünü göreceksiniz. Tüm dosyalar, tüm davalar kapanacak” dedi. “BJP, muhalefetin arkasına ED-CBI göndererek her zaman gelişimi engellemek istedi” diye ekledi.
Kejriwal, “Delhi modelini” övürken, BJP’nin hükümetlerinin yıllardır Madhya Pradesh ve Gujarat’ta olduğunu ancak “tek bir okul veya hastaneyi” tamir edemediğini iddia etti. “İnsanların başarısızlıklarını gördüklerini biliyorlar. Dikkatleri dağıtmak için AAP hükümetinin ilerlemesini engelliyorlar” dedi.
CM, duruma nasıl tepki verdiklerini anlamak için Delhi halkıyla sürekli temas halinde olduğunu ve gelişmeler karşısında öfkeli olduklarını bulduğunu söyleyerek devam etti. “Halk öfkeli… öfkeli… AAP liderlerine yönelik siyasi zulüm nedeniyle tedirginler. Halk kan davası politikası nedeniyle BJP ile savaşmaya hazır” dedi.
Atishi ve Saurabh Bharadwaj’ı Delhi kabinesine alınacak yeni bakanlar olarak resmen ilan eden Kejriwal, her ikisinin de “fantastik profesyoneller” ve kolayca tutuklu bakanların yerine geçebilecek yüksek eğitimli bireyler olduğunu söyledi. Kejriwal, “Sisodia Ji ve Jain Sahab tarafından yapılan tüm iyi işler, yalnızca bu iki yeni bakanın gelişiyle ivme kazanacak” dedi.
Kejriwal, Çarşamba gecesi Aam Aadmi partisinin tüm MLA’larını ve meclis üyelerini bir toplantıya çağırdığını ve partinin Delhi’de ve ülke genelinde jansamvad, nukkad sabha ve kapıdan kapıya kampanyalarla merkeze karşı büyük bir ajitasyon başlatacağını söyledi.
Kejriwal, “Başbakan Modi’nin bugün Indira Gandhi’nin olağanüstü hal dönemini nasıl geri getirdiğini açıklamak için hepimiz her eve ve her kapıya gideceğiz” dedi.
“Zulüm bedelini ödediğinde tabiatın kendi yoluna gittiği bir gerçektir. Tarihte buyurmuştur ki, bir hükümdar zulmettiği zaman halk onu iktidardan süpürmüştür. Şimdi süpürgeyi alıp bu pisliği süpürmek halkın işidir. temiz” diye ekledi.