YENİ DELHİ: Bir ilk olarak, Tüm Hindistan Tıp Bilimleri Enstitüsü (AMAÇLARI) olarak ayarlanır robotik cerrahi eğitimi Hindistan’daki enstitünün ve diğer sağlık kurumlarının tüm klinik bölümlerinin doktorları için tesis.
Enstitü müdürü Prof. M. Srinivas tarafından yayınlanan bir ofis muhtırası, AIIMS’de yeterli usta eğitmenlerin mevcudiyeti göz önüne alındığında, AIIMS doktorları ve diğer sağlık hizmeti sağlayıcıları için robotik cerrahi eğitim tesislerinin kurulmasına acil ihtiyaç olduğunu belirtti. . Hindistan’daki tesisler.
Yetkililer, robotik cerrahinin minimal invaziv cerrahide en yeni inovasyon alanlarından biri olduğunu söyledi. AIIMS, tıp teknolojisindeki bu yeniliği ilk benimseyenlerden biri olduğundan ve uzun yıllardır robotik cerrahi sistemleri kullanan bir eğitimci havuzuna sahip olduğundan, eğitim tesisi tüm sağlık görevlileri için bir nimet olacaktır.
Üreticileri önümüzdeki 3-6 ay içinde enstitünün çeşitli yerleşkelerinde kar amacı gütmeden eğitim tesisleri oluşturmaya ve geliştirmeye davet etmek için kısa bir süre içinde açık bir ilgi beyanı başlatılacaktır. Böyle bir tesis için, AIIMS yaklaşık 500 fit kare alan, eğitim için kadavralar/dokular, eğitimli öğretmenlerden oluşan bir havuz vb. sağlayacaktır.
Üst düzey bir yetkili, üreticilerin robot eğitim platformunu kurmalarının ve ilgili aksesuarları ve sarf malzemelerini ücretsiz olarak sağlamalarının beklendiğini söyledi. Ayrıca, AIIMS yetkililerinin önceden onayını alarak, masrafları kendilerine ait olmak üzere, yeni teknikler hakkında eğitim vermeleri için dışarıdan uzmanları davet edebilirler.
Doktorlara göre robot destekli ameliyatlar, ameliyatlar için uzun bekleme listesinin azalmasına yardımcı olacak. Hindistan’da böyle bir tesisin mevcudiyeti ile artık daha fazla doktor eğitilecek ve yurt dışına seyahat etmek zorunda kalmayacak. AIIMS yetkilileri, şimdiye kadar robotik cerrahinin sadece üroloji branşıyla sınırlı kaldığını söyledi.