YENİ DELHİ: MCD Belediye Başkanı Shelly Oberoi Perşembe günü, son yedi yıldır şehirde yapılmayan sokak köpeklerinin kısırlaştırılması ve köpek anketi yapılması için en iyi uygulamaların uygulanacağını söyledi.
Sokak köpeği popülasyonunu kontrol altına almak için planlanan eylemi görüşmek üzere topladığı bir basın toplantısında konuşan Oberoi, “Mevcut sistemde STK’lar için altyapı eksikliği de dahil olmak üzere birkaç boşluk fark ettim. Kısırlaştırma ile ilgili sorular bile var.” Ayrıca 20 sterilizasyon merkezinden 16’sının faaliyette olduğu öğrenildi.” Oberoi, Vasant Kunj’da iki çocuğun köpekler tarafından parçalanmasının ardından STK’lar ve diğer paydaşlarla toplantılar yaptı.
“STK’lar kısırlaştırma merkezlerinin bütçe yetersizliği nedeniyle kapasitelerinin altında çalıştığını bana bildirdi ve STK’lar mali yardım istedi. AAP hükümeti sokak köpeği sorununu çözme ve insanlara güvenli bir ortam sağlama konusunda kararlı. yaratmak.” ve köpekler” dedi.
Belediye başkanı kısırlaştırma merkezlerinin işleyişine ilişkin ayrıntılı raporlar ve merkezlerden gelen geri bildirimlere göre eylem planı istedi. En kısa zamanda tüm merkezlerin faaliyete geçmesini sağlayacağız” dedi.
7-8 yıldır kaçak sayım yapılmadığını söyledi. “Yetkilileri, RWA’ları, yerel topluluk yemlerini ve köpek meraklılarını dahil ettikten sonra kısırlaştırma programlarını uygulamaya yönlendirdim” dedi. Vasant Kunj olayıyla ilgili olarak Oberoi, çocukların otopsi raporunun beklendiğini söyledi.