Delhi içki politikası davası: BRS MLC K Kavitha, Salı günü tekrar çağrılarak sabah 10’da ızgara yaptıktan sonra acil servis ofisini terk etti | Hayda

Forya

Global Mod
Global Mod
HYDERABAD: İcra Müdürlüğü (ED) Pazartesi günü Telangana Başbakanı K Chandrashekar Rao ve Bharat Rashtra Samithi (BRS) MLC K Kavitha’nın kızını Delhi’deki tüketim vergisi davasında 10 saatten fazla sorguya çekti.
Merkezi servis Kavitha’yı daha fazla sorgulamak için Salı günü saat 11:00’de tekrar çağırdı.
Pazartesi gecesi ulusal başkentteki acil servis ofisinden çıktı ve Telangana başbakanının konutuna gitti.

Delhi İçki Politikası Örneği | 10 saatlik ızgaranın ardından BRS MLC #KKavitha, #ED’nin ofisinden çıkıyor. https://t.co/tEyLUii7mY

— TOI Delhi (@TOIDelhi) 1679327538000
Acil servis, Delhi likörü ‘dolandırıcılığının’ zanlısı, sözde solisti Arun Ramchandra Pillai ile öğlene kadar onunla yüzleşti.
Acil servisteki gözaltısı Pazartesi günü sona erdiğinde, müfettişler Arun’u mahkemeye çıkardılar ve o, adli gözetim altına alındı. Soruşturma kurumu tarafından tutuklanabileceği yönündeki spekülasyonların ardından acil serviste yüksek gerilimli bir dram hüküm sürdü. Ancak buna bir son vermek için acil servis gitmesine izin verdi.

Delhi İçki Tüketim Politikası: ED Bugün BRS MLC Kavitha'yı Aradı

03:00

Delhi İçki Tüketim Politikası: ED Bugün BRS MLC Kavitha’yı Aradı

Kavitha, eşi Anil, avukatı ve BRS Genel Sekreteri Soma Bharat eşliğinde sabah 10:45’te acil servise girdi. Kavitha’nın Pazar gecesi kaldığı Başbakan K Chandrashekar Rao’nun konutunda ve ayrıca ED genel merkezinde güvenlik artırıldı.
Delhi Polisi, BRS liderlerinin ve kadrolarının ED genel merkezinde kalabalıklaşmasını önlemek için barikatlar kurdu.
Kavitha’nın akrabaları olan Bilgi Teknolojileri Bakanı KT Rama Rao ve Rajya Sabha Milletvekili J Santosh, Delhi’de hazır bulundu.
16 Mart’ta Kavitha, Yargıtay’a bekleyen dilekçeyi gerekçe göstererek soruşturma ofisi huzuruna çıkmayı reddetti. 11 Mart’ın erken saatlerinde ED, Kavitha’yı dokuz saat sorguya çekti.
Acil servis, eski denetçisi Gorantla Butchi Babu’nun ifşa ettiği gibi, şüphelinin Delhi ve Haydarabad’daki WhatsApp mesajları ve toplantıları hakkında onu sorguladı.
Ana iddia, South Lobby’nin bir parçası olan Kavitha’nın Aam Admi Partisi (AAP) lideri Manish Sisodia ve diğerleriyle Delhi’de özel tüketim vergisi politikası formüle etme konusunda komplo kurduğudur.
Enfekte şirket Indospirits’te benami yatırımları olduğu bildirildi. Bu şirketler politikadan yararlandı.
Acil servis, onu dolandırıcılık ve para hareketiyle ilgili iddia edilen 100 crore alışverişi hakkında sorguladı.
BJP lideri ve savunucusu N Ramchander Rao medyaya şunları söyledi: “Kavitha’nın acil servis tarafından çağrılması yasal bir süreç ve PMLA Yasasının 50. maddesi uyarınca ifadesini vermesi gerekiyor, ancak başvuruda bulunarak bundan kaçınmaya çalışıyor. Yargıtay. hiçbir rahatlama almadığı yer”.
Bu arada ED, YSRC Milletvekili Magunta Srinivasulu Reddy’ye Salı günü büro huzuruna çıkması için bildirimler yayınladı.