YENİ DELHİ: Cuma günü sosyal medyada viral olan bir video, bir kadının bir grup genç tarafından taciz edildiğini ve onlara izin vermemelerini söylediği halde bayram renklerine maruz kaldığını gösterdi.
Videodaki yer işaretlerinden videonun Delhi’nin merkezindeki Paharganj’da çekildiğini belirleyen polis şimdi soruşturma başlattı.
Video görünüşe göre kadın tarafından tweetlendi ve daha sonra silindi. Delhi Polisi Twitter’da kadının izini sürmeyi başardı ve onunla iletişime geçti. Cuma gecesi kadın tweet attı, “Bangladeş’e yeni geldim. Gerçekten üzgünüm, bunun ciddi bir durum olduğunu bilmiyordum. Bedenim ve zihnim iyi. Yarın daha fazlasını açıklayacağım (sic). “
Videoda, erkeklerin kadını yakalayıp Holi boyaları ile lekelediklerini ve içlerinden birinin kafasına yumurta kırdığını gösteriyor. Gençler direnişini görmezden gelince kadının ‘Nahi, nahi’ dediği duyulur.
Polis, Japon büyükelçiliğine yazarak kızın kimliğinin tespit edilmesi ve olayla ilgili diğer bilgiler için yardım istedi. Paharganj Polis Karakolu görevlisi tarafından büyükelçiliğe gönderilen bir e-posta, polisin videodaki kadının bir Japon turist olduğunu öğrendiğini söyledi. E-postada, “Dönüm noktasına göre, videonun Paharganj Polis Karakolu’nun yargı yetkisine ait olduğu tespit edildi. Eski mi yoksa yeni mi olduğunu belirlemek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Ayrıca, iyi hizmetiniz Burada paylaşılan video/tweet ile ilgili herhangi bir mesaj veya şikayet alırsanız lütfen bizimle paylaşın.”
DCP (Merkez) Sanjay Sain şunları söyledi: “Videoyu not aldık ve video, gerekli ayrıntıları belirlemek için analiz ediliyor. Paharganj polis karakolunda bir yabancının karıştığı herhangi bir suistimalle ilgili herhangi bir şikayet veya arama alınmadı.”
Sain, bölgeden ACP ve SHO’dan bölgede kalan Japon yabancının ayrıntılarını toplamalarının ve videoda görülen çocukların kimliğini dayak/bölme memurları ve yerel istihbarat servisleri aracılığıyla belirlemelerinin istendiğini söyledi. Sain, “Olay ve ayrıntılar doğrulandıktan sonra işlem yapılacak” dedi.