Karnataka Meclisi Seçimi 2023: Madencilik baronu Gali Janardhana Reddy, Karnataka anketlerinde BJP’den intikam almak istiyor | Bangalore haberleri

araru

New member

On beş yıl önce, maden baronu Gali Janardhana Reddy BJP’nin ve onun siyasi kaçakçılık maskotunun kadeh kaldırmasıydı. “Operation Lotus” ile Karnataka’da safran partisini başa geçirdi ve jet sosyete yaşam tarzı ve güç politikasıyla manşetlere taşındı. Ama yükselişi muhteşemse, düşüşü de muhteşemdi. Eyaleti sarsan en büyük madencilik dolandırıcılığında hapse atıldıktan sonra çoğu hatıradan silinip gitti ve belirsizliğe gömüldü.

Rakesh Prakash, Reddy’nin artık bir asi olarak geri döndüğünü bildirdi. BJP’nin merkezi liderliği tarafından terk edilen, Safran Partisi yetkilileri tarafından kenara itilen ve rakip partiler tarafından zayıf biri olarak reddedilen, bu seçim sezonunda siyasi diriliş ve intikam için çaresiz. Yakın zamanda kurduğu yeni parti “Kalyana Rajya Pragathi Paksha” aracılığıyla son kahkahayı atmayı umuyor.

Reddy’nin öfkesi, BJP’nin merkezi liderliğinin onu terk etmesinden ve aleyhindeki ceza davalarını tamamlamasına yardım etmeyi reddetmesinden kaynaklanıyor gibi görünüyor. BJP, siyasi rol taleplerini de reddetti. “Bütün bu siyasetçiler, ben cezaevine girdikten sonra siyasi kariyerimin sona erdiğini düşündüler. Ama ben bir kaplandım, hapishanede bile ve şimdi avdayım,” dedi Reddy.
Altı aday arasından en az 30 aday çıkarmayı planlıyor. Caliana Karnataka Vijayanagar, Kalaburagi, Raichur, Yadgir, Bidar, Koppal ve Ballari gibi ilçeler.

Bir BJP yetkilisi, “Reddy’nin bazı adaylarımızın oy bankasını yiyeceği için BJP’nin elma arabasını alt üst edeceği açık. Bu Kongre lehine işleyecek.” Yeniden dirilme girişimi, en iyi arkadaşı Ulaştırma Bakanı ve Valmiki topluluğunun lideri B Sriramulu’yu köşeye sıkıştırdı. 2011’de Sriramulu, partiye yeniden katılmadan önce Reddy’nin isteği üzerine BJP’den ayrıldı. Ama şimdi Reddy’nin yeni partisine katılmayı reddetmekle kalmadı, aynı zamanda Ballari Rural’dan savaşacağını açıklayarak onunla kafa kafaya gitmeyi seçti.
Ayrıca bakınız: Karnataka Seçimi 2023 | Seçim Sonucu Karnataka | Karnataka çıkış anketleri