Manish Sisodia, ED tarafından Delhi özel tüketim davasında Tihar hapishanesinde ikinci kez sorguya çekildi | Delhi Haberleri

Forya

Global Mod
Global Mod

YENİ DELHİ: Eski Delhi Baş Bakan Yardımcısı Manik Sisodia İcra Müdürlüğü (ED) tarafından Perşembe günü Delhi’deki tüketim vergisi dolandırıcılığı davasında sorguya çekildi.
Federal Soruşturma Bürosu, Aam Aadmi Partisi’nin (AAP) liderini kendisiyle bağlantılı olarak sorguluyor. kara para aklama soruşturması iddia edilen usulsüzlüklere
Bu, Sisodia’nın ikinci kez sorguya çekildiği zamandır. 7 Mart’ta ajans ilk olarak yaklaşık beş saat boyunca ifadesini kaydetti.
Sisodia, 26 Şubat’ta CBI tarafından tutuklandı. Şu anda mahkeme öncesi gözaltında.
Teşkilatın, elindeki cep telefonlarında iddia edilen tahrifat ve imha ve Delhi’nin tüketim bakanı olarak izlediği politika kararları ve zaman çizelgesi hakkında onu sorgulaması bekleniyor. Bu iddialar, kendisi tarafından mahkemeye sunduğu suçlama formlarında dile getirilmiştir.
Çarşamba günü, AAP ulusal sözcüsü Saurabh Bharadwaj, parti lideri Manish Sisodia’nın diğer mahkumlarla birlikte hapiste tutulduğunu ve ‘Vipassana’ hücresine alınmadığını iddia etti. AAP ayrıca mahkeme onayına rağmen Sisodia’nın suçlularla birlikte 1 Nolu Hapishanede tutulduğunu iddia etti.
Ancak yetkililer AAP’nin iddialarını, “Cezaevi kurallarına göre tüm düzenlemeler onun emniyetini ve güvenliğini sağlamaya yöneliktir. Kaldığına dair tüm iddialar temelsizdir” diyerek yalanladı.
– PTI girişi ile