Muhalefet onun görevden alınması için çağrıda bulunurken, Maharashtra Valisi BS Koshyari tavsiye için Amit Shah’a yazıyor | Bombay haberleri

EnondeR

New member
MUMBAI: Muhalefet onu görevden almayı planlarken Vali BS Koshyari, Birlik İçişleri Bakanı Amit Shah’ı etrafındaki tartışmalar hakkında bilgilendirdi ve tavsiyesini istedi.
6 Aralık’ta mektubu yazarken, Pazartesi günü halkın karşısına çıktı. Koshyari, Shah’ın tavsiyesini aradı ve kendisinden Shivaji Maharaj hakkında bağlam dışı alıntı yapıldığını vurgulamaya çalıştı. “Yönlendirmene ihtiyacım var Amitbhai… Biliyorsun, istemeden bir hata yapmış olsaydım hemen özür dilerdim. Babür yönetimi sırasında fedakarlık örneği olan büyük Maratha savaşçısına hakaret etmeyi düşünemiyorum bile. ” o yazdı.
Karşılaştırma yok, Shivaji’nin gururu: Vali
Eyalet valisi BS Koshyari, sendika bakanı Amit Shah’a, kendisini çevreleyen son tartışmalar hakkında yazdığı bir mektupta şunları söyledi: “Biliyorsunuz ki, 2016’da, siz Haldwani’deyken, 2019 seçimlerine katılmayacağımı ve kalacağımı açıkça belirtmiştim. aktif siyasetten Ancak, Başbakan Narendra Modi ve sizin ısrarınız üzerine Maharashtra gibi büyük bir devletin valilik görevini kabul ettim.” Dr.’da bir toplantı konuşması yaptığını da yazdı. Babasaheb Ambedkar Marathwada Üniversitesi burada “İkonunuz kim diye sorulursa, cevaplar Jawaharlal Nehru, Subhash Chandra Bose ve Mahatma Gandhi olur dedim. Maharashtra’da başka bir yere bakın dedim çünkü burada birçok ikon var. Chhatrapati Shivaji Maharaj geçmişin bir simgesiyken, şimdi BR Ambedkar ve Nitin Gadkari var.”
Koshyari, Başbakan Narendra Modi’yi mevcut bağlamda uzun boylu bir lider olarak tanımlamanın seleflerine hakaret olarak alınamayacağına dikkat çekti. “Bu bir karşılaştırma değil. Chhatrapati Shivaji ülkenin gururu ve kesinlikle onu gücendirmek söz konusu değil” dedi Koshyari. Vali, Uddhav Thackeray’deki ince bir kazıda, çoğu büyük liderin evlerine hapsolduğu sırada eyalette yaya olarak dolaşırken, salgın sırasında bile yüksek makamın sorumluluklarını yerine getirdiğini söyledi. Koshyari’nin Shivaji hakkındaki ifadeleri, Narendra Modi’yi protestosunu kaydetmeye çağıran eski CM Uddhav Thackeray, MPCC başkanı Nana Patole, eski bakan Balasaheb Thorat ve kralın soyundan gelen BJP Rajya Sabha Milletvekili Udayan Raje Bhosale tarafından ele geçirildi. MVA ayrıca, Koshyari’nin görevden alınması da dahil olmak üzere bir dizi talebi zorlamak için Jijamata Udyan’dan Mumbai’deki Azad Maidan’a bir geçit töreni düzenlemeyi önerdi.