Navi Mumbai Benzin Pompası CRZ Onayı Olmadan Çalışıyor, Yeşiller Soruşturma Çağrısı Yapıyor | Bombay Haberleri

EnondeR

New member
NAVI MUMBAI: Navi Mumbai’deki aktivistler, Nerul’daki bir benzin istasyonunu içeren bir CRZ ihlali nedeniyle endişelerini ve şoklarını dile getirdiler.
Konuyla ilgili devlet düzeyinde bir soruşturma talep ettiler.
RTI aktivisti Anarjit Chauhan, “RTI aracılığıyla bilgi aldıktan sonra, Palm Beach Road’un yanında, Maharashtra Kıyı Bölgesi Yönetim Otoritesi’nden (MCZMA) zorunlu CRZ onayına sahip olmayan Nerul merkezli bir benzin istasyonunun faaliyet göstermesi şaşırtıcı. Bu siteden iş yapmak Devlet ve sivil makamlar bu çevre ihlalini derinlemesine araştırmalı ve ayrıca tüm izin ve izinleri olmadığı için bu benzin istasyonunu kapatmalıdır.
NatConnect Vakfı Direktörü BN Kumar şunları söyledi: “Bu site için CRZ onayı alınmadığından, bu Nerul benzin pompası sorunu hakkında Devlet Çevre Genel Sekreteri Praveen Darade’ye yazdım. Darade bize Thane Bölgesi Sahiline yaklaşmamız talimatını verdi. Bu konuda Bölge Toplayıcı tarafından yönetilen Yönetim Komitesi. Ayrıca, yerel konseyin tüm CRZ suçlularına örnek teşkil etmek için bu konuda kararlı adımlar atması gerektiğine inanıyorum.”
2018’de, MCZMA’nın bu benzin pompası için “ post facto CRZ onayını ”, eko-onay önerisi belirli bir tarihten sonra uygulandığı için reddettiği bildirildi. Bununla birlikte aktivistler, NMMC’nin bu benzin pompası inşaatı için neden bir başlangıç sertifikası (CC) ve bir iskân sertifikası (OC) 2005’te çok daha önce, bu saha CRZ kurallarını ihlal ederken verdiğini sorguladılar.
NMMC’nin sorumlu belediye komiseri Abhijit Bangar, “Bu benzin istasyonuna CC verilirken, CRZ onayı MCZMA tarafından hala verilmedi. Ancak, bölgede toplam 161 bina olduğunu öğrendik. Kısmen CRZ’de bulundukları için bu benzin pompasıyla aynı durumda olan şehir. Eyalet hükümeti benzin pompasıyla ilgili alınacak önlemler konusunda net bir emir verirse, biz de yaparız.”
Ancak Chauhan, “NMMC, çevre izni verilmediği oldukça açık olduğundan, NMMC’nin en azından şimdi bu benzin istasyonuna verilen CC’yi iptal etmesi gerekir. Aksi takdirde, CRZ ihlalini kasten görmezden gelen sivil yetkililer hakkında işlem yapın.”
Kumar şunları ekledi: “Sitenin tüm uygunluk ve diğer gereklilikleri karşılamasını sağlamak, bu benzin istasyonuna bağlı petrol şirketinin sorumluluğundadır.”
Birlik Çevre, Ormancılık ve İklim Değişikliği Bakanlığından üst düzey bir yetkiliyle yakın zamanda yaptığı görüşmeye atıfta bulunan Kumar, MCZMA’nın emirlerini uygulamak için tüm yetkilere sahip olduğunu söyledi. “CRZ mülk bakımının yasallığını izleyecek kaynaklara sahip olmadığı için böylesine önemli bir kuruluşun ihmal edilmesi üzücü. MCZMA’nın kıyılarımızı korumak için yeterli makineye sahip olmasını sağlamak eyalet hükümetinin sorumluluğundadır.” Kumar’ı ekledi. .
NatConnect, çevre suçlarıyla başa çıkmak için kalıcı, özel bir Yeşil Polisin kurulmasını tekrar talep etti.