Sparta bir adam derbisini sigortaladı, Green yeni bir sözleşme yaptı

EnondeR

New member
Otuz iki yıl Yeşil, maç sırasında Sparta'da devam ettiğini zaten biliyordu. Ve Derby güzel bir şekilde düştü. Yarısından kısa bir süre sonra köşeden merkeze atladı ve başını attı.

“İzlenecek bir panik olan Filip Panák için bir blok yaptım. Ve balon plansız arka direğe uçtu. Ama orada yalnız olmayı beklemiyordum, ”diye anlattı Zelený.

Üçüncü yıl için Sparta'da. 2022 yazında teknik direktör Brian Priske döneminin eşiğine geldi. Ev Kupası'nda iki başlık ve zafer kutladı. Geçen yaz Şampiyonlar Ligi'ne ilerleme için Prishell halefi Lars Friis ile sevindi.

“Sparta'ya gittiğime sevindim. Yıllar boyunca ne yapabileceğimizi asla düşünmem ”dedi.

Sparta'nın üçüncü unvanı büyük olasılıkla kazanamayacak, Cumartesi günkü zaferden sonra bile (2: 0) rakipte on puan kaybediyor. Bu nedenle, Derby Spartalılarındaki zafer öforik olarak kutlamadı. “Eğer daha fazla menzile olsaydık, duygular bile daha büyük olurdu. Ama dedikleri gibi, umut en son ölür.

Yeşil başarılar “çekiyor”. Modern tarihte en iyi çağını yaşadığı Slavia (2019 ve 2020) ile çift ustadır. Ayrıca Şampiyonlar Ligi oynadı. Ancak bir buçuk yıl sonra, hatta sabit bir pozisyonla savaşmadığı zaman -Şubat 2020'de Mladá Boleslav'a altı aylık bir konuk için ayrıldı. Sonra önümüzdeki iki yıla Sparta'nın satın aldığı Jablonec'e katıldı.

Temel hatta ya da alternatif oyunculardan biri olarak düzenli olarak başlar. İki buçuk yıl içinde tüm yarışmalarda 110 maç başardı. Antrenörler bunu sol kanatçuk olarak kullanırlar ve bir stoper üzerinde oynarlardı.

Sparta için sadece altı gol atmasına ve on bir asist atmasına rağmen, son üç lig düellığında sonuçlardaki payı gerekliydi: Budejovice ve Derby ile düelloya karar verdi, Olomouc'da Olatunji'nin kazanan hedefine yardımcı oldu.

2011'den beri ligde oynuyor ve 2018'de Slavia'ya transferden önce Karviná ve Jablonec'te de çalıştı. Şimdiye kadar toplam 262 lig maçı oynadı ve Avrupa Kupası'na otuz daha ekledi. Son üç yılda, on iki başlangıç topladığı milli takıma düzenli olarak davet edildi.